Delivery: All EU countries
BEZMAKSAS PIEGĀDE PIRKUMIEM VIRS 50 EUR

Kā pareizi izvēlēties šampūnu?

Kā pareizi izvēlēties šampūnu?

Lai mati iegūtu tādu pašu neatvairāmu izskatu kā Holivudas daiļavām un ilgāk saglabātos tīri, spīdīgi un zīdaini, nepieciešams pareizi izvēlēties šampūnu. Bet gadījumā, ja mati sākuši pastiprināti izkrist, pūkoties vai ātri kļūst netīri, - tad izvēlētais līdzeklis visdrīzāk Jums nav piemērots. Tālāk mēs pastāstīsim par dažādiem šampūnu veidiem un to, kā pareizi izvēlēties sev piemērotu šampūnu.

Kā pareizi izvēlēties šampūnu pēc tā sastāvdaļām?

  • Pirmkārt, tos var iedalīt sulfātus saturošos un sulfātus nesaturošos šampūnos. Klīst daudz nostāstu par sulfātu kaitīgo ietekmi, taču to vērtība arī ir ļoti nozīmīga. Sulfāti lieliski nomazgā silikonus, bez kuriem nav iedomājami mūsdienu matu veidošanas līdzekļi, tie palīdz vērtīgajām sastāvdaļām iekļūt dziļāk matu struktūrā, tie ir ekonomiskāki lietošanā. Šampūni bez sulfātiem būs piemēroti cilvēkiem ar ļoti jutīgu galvas ādu, kuri izjūt niezi un uz kuru ādas bieži veidojas iekaisumi. Tos var lietot pēc matu krāsošanas un ķīmiskas ieveidošanas. Vairāk par sulfātiem šampūnos lasiet mūsu rakstā “Kas ir šampūnos atrodamie sulfāti?”
  • Laba šampūna sastāvā noteikti jāietilpst sastāvdaļām, kas aizsargā un mīkstina matus: keratīns, proteīni, aminoskābes, zīds, kolagēns, hialuronskābe.
  • Sastāvdaļas īpašai matu kopšanai ir jāizvēlas, pamatojoties uz matu tipu. Tās var būt dažādas eļļas, augu, augļu un pat dārzeņu ekstrakti, piemēram, brokoļu vai ķiploku ekstrakts.

Kādi šampūni mēdz būt?

Atkarībā no tā formas un konsistences, šampūns var būt:

  • Šķidrs — šis ir visbiežāk sastopamais matu mazgāšanas līdzekļu veids.
  • Sauss — tas ir izsmidzināms līdzeklis, kas ārkārtas situācijās palīdz atsvaidzināt matus bez ūdens palīdzības, jo tiek izšķīdinātas liekās tauku daļiņas uz matiem.
  • Ciets — līdzeklis, kas izskatās kā parastas ziepes. Tas iedarbojas, pateicoties pārziepotiem taukiem vai sulfātiem.

Kā izvēlēties matu tipam atbilstošu šampūnu?

Taukainiem matiem


Masil 5 Probiotics Scalp Scaling Shampoo

Vislielākās problēmas taukainu matu īpašniecēm sagādā nepieciešamība bieži mazgāt matus. Taču ir arī cita izeja – izvēlieties matu kopšanas līdzekļus, kas regulē tauku dziedzeru darbību! Meklējiet šampūnu ar norādi “taukainiem matiem” vai ar šādām sastāvdaļām: tējaskoks, rozmarīna ekstrakts, salicilskābe.

YOKO iesaka šampūnu taukainai galvas ādai Masil 5 Probiotics Scalp Scaling Shampoo


Sausiem matiem

Lador Damage Protector Acid Shampoo

Sausi mati var iztikt bez mazgāšanas pat 7 dienas, taču tajā pašā laikā tie ir pakļauti lūšanai, matu gali šķeļas, tiek zaudēts matu veselīgais mirdzums. Izvēlieties ļoti saudzīgus šampūnus ar zemu virsmaktīvo vielu saturu, iespējams pat bez sulfātiem. Pēc galvas mazgāšanas noteikti izmantojiet mitrinošu balzamu, speciālas maskas un serumus.

YOKO iesaka Lador Damage Protector Acid Shampoo


Jaukta tipa matiem

Lador Wonder Bubble Shampoo

Jaukta tipa mati ir taukaini pie saknēm un sausi galos. Šādiem matiem būs piemēroti tie paši kopšanas līdzekļi, kas apredzēti taukainiem matiem. Atšķirība būs tikai tajā, ka šādā gadījumā šampūns jāuzklāj tikai uz matu saknēm, bet visā garumā mati jāmazgā ar izveidojušos ūdens un šampūna sajaukumu. Tas palīdzēs mazināt matu galu izžūšanu un šķelšanos.

YOKO iesaka Lador Wonder Bubble Shampoo


Normāliem matiem

Masil 5 Probiotics Perfect Volume Shampoo

Normāli mati — skaisti, mirdzoši, elastīgi mati, kas nav bieži jāmazgā. Tas ir katras sievietes sapnis! Šādu matu kopšanai derēs jebkurš šampūns, galvenais, lai tajā nav silikonu un spēcīgu virsmaktīvo vielu.


YOKO iesaka Masil 5 Probiotics Perfect Volume Shampoo


Krāsotiem matiem

Esthetic House CP-1 Color Fixer Shampoo

Šampūns krāsotiem matiem Esthetic House CP-1 Color Fixer Shampoo.
Šādu matu kopšanai derēs līdzekļi ar norādi “krāsotiem matiem” vai “sausiem matiem”. Tajos esošās virsmaktīvās vielas nedrīkst būt pārāk spēcīgas. Šādu matu kopšanai piemēroti būs arī šampūni bez sulfātiem.

YOKO iesaka Esthetic House CP-1 Color Fixer Shampoo


Pret blaugznām

Blaugznas — tā ir viena no seborejiskā dermatīta pazīmēm. Lai tiktu vaļā no šīs problēmas uz visiem laikiem, pareizāk būtu doties pie speciālista un noskaidrot galveno blaugznu cēloni. Dermatologs visdrīzāk ieteiks konkrētu līdzekli, ko var nopirkt tikai aptiekās. Ja pārlieku lielo atmirušo šūnu veidošanos ir izsaukusi nepareizas kosmētikas lietošana vai tauku dziedzeru darbības traucējumi, to atrisināt palīdzēs pretblaugznu šampūns. Sastāvdaļas, kas nāk palīgā šādas ādas kopšanā: klimbazols, hennas ekstrakts, opuncijas ekstrakts, mentols..

YOKO iesaka Masil 5 Probiotics Apple Vinergar Shampoo

Pret matu izkrišanu

Lador Dermatical Hair-Loss Shampoo

Šampūns bez sulfātiem Lador Dermatical Hair-Loss Shampoo.
Šādi šampūni uzlabo matu sīpoliņu barošanu, novērš matu izkrišanu un veicina jaunu matu augšanu. Matu izkrišanu palīdzēs samazināt šādas sastāvdaļas: PP, В6, В5 vitamīni, aminoskābes, lecitīns, cinks, kofeīns, elastīns. Līdzeklis pret matu izkrišanu ir jāizvēlas atbilstoši matu tipam, un tā iedarbība nebūs manāma uzreiz. Lai varētu redzēt pozitīvo šampūna iedarbību, jāpaiet zināmam laikam (no vienas nedēļas līdz pat vairākiem mēnešiem)..

YOKO.LV iesaka Lador Dermatical Hair-Loss Shampoo

Mūsdienu skaistumkopšanas produktu tirgū ir atrodams ļoti plašs preču klāsts. Un daudziem rodas jautājums, kādu šampūnu lai izvēlas? Pirms sev piemērotākā šampūna atrašanas varat izmēģināt dažādu zīmolu līdzekļus ar dažādām sastāvdaļām. Mūsu padomi un ieteikumi palīdzēs Jums saīsināt meklēšanas laiku un atrast Jūsu matu tipam un vajadzībām atbilstošāko matu kopšanas līdzekli.

Esiet neatvairāma!
Add A Coupon

Ko jūs meklējat?


Popular Searches: Beauty of Joseon  Anua  Cosrx  Dr. Ceuracle  Abib